Danny de Ruiter wint IJmond 4-kampen

In de derde ronde stond het onderlinge duel tussen de hoogst gerate spelers van de kroongroep op het programma. Piet Peelen heeft die hoge rating tot nu toe niet waar kunnen maken. Rating is ook maar een betrekkelijk begrip, hoe is je vorm en speel je de laatste tijd nog veel partijen tellen natuurlijk ook mee. In groep 1 speelt Erik tegen de koploper en zal dus op winst spelen om nog in aanmerking te komen voor de eerste plaats. Ronald Ritseman en Leo Littel voelden die druk niet en sloten af met remise na 21 zetten. Erik Schoehuijs speelde een uitstekende partij.

Hij hield zijn tegenstander voortdurend onder druk en op de 31e zet bezweek Peter Hoekstra. Danny de Ruiter speelde tegen Hugo van Hengel een gevaarlijk spelletje. Hij investeerde een paar pionnen om open lijnen te creëren tegen de vijandelijke lang gerokeerde koning. Op een gegeven moment stond Danny zelfs drie pionnen achter.

Ondertussen had Sjoerd in het middenspel de druk op f7 steeds verder opgevoerd. Piet Peelen wist echter alle dreigingen bekwaam te pareren. Nu begon het grote loeren, Danny en Sjoerd hielden elkaar goed in de gaten.

Onder tijdsdruk liet Hugo zijn paard insluiten en kon de partij direct opgeven. Sjoerd stond inmiddels met twee pionnen achter kansloos zijn stelling te verdedigen. Piet kon alsnog zijn punt binnenhalen.

Met de toernooizege is Danny de Ruiter automatisch uitgenodigd voor het Cultural Village Toernooi in het najaar. Voor Erik is het een prachtig verlopen toernooi. Verrassend verliezen in de eerste ronde om vervolgens ongedeeld eerste te worden. Zoiets komt heel weinig voor in een vierkamp. Hij mag volgend jaar meedoen in de kroongroep.

Will vd Laan

Foto:website organisatie

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.