IJmond 4-kampen / Hans Bakker Bokaal Wijk aan Zee

Afgelopen vrijdag zijn in een druilerig Wijk aan Zee de IJmond 4-kampen vrolijk van start gegaan. Mooi schaakweer dus! Op de site van de Stichting Schaakpromotie IJmond is alles prima te volgen. De invitatiegroep en groep 1 zijn zelfs live te volgen!

Zoals bij veel schakers in de IJmond regio bekend zal zijn, was de onlangs overleden Hans Bakker de medeoprichter en motor achter de SSIJ. Bij de opening stond toernooidirecteur Will van der Laan hier uiteraard even bij stil. Uit respect voor Hans en ter nagedachtenis is de SSIJ bokaal omgedoopt tot Hans Bakker bokaal. Een terechte geste.

Vandaag is de slotdag van het toernooi en het zal erom spannen wie als winnaar in de diverse groepen naar voren komen. Uiteraard gaat de meeste aandacht uit naar de invitatiegroep en groep 1. De winnaar van de invitatiegroep kan een uitnodiging tot deelname aan het vermaarde Cultural Village toernooi tegemoet zien en de winnaar van groep 1 mag volgend jaar deelnemen aan de invitatiegroep. Op de toernooiwebsite kunt u de verrichtingen volgen. Maar ook in de "lagere" regionen wordt spijkerhard gestreden. Je komt toch om te winnen nietwaar? En uiteraard om na een winst/verliespartij alles eens aan Carla achter de bar uit te leggen; al dan niet gelardeerd met een voortreffelijk biertje of anderszins. We spelen tenslotte niet in de minste schaaklocatie! Café De Zon is en blijft een topper onder de schaakkroegen… weer of geen weer!

Tot zover is het weer een succesvol toernooi, al blijft het aantal deelnemers (50) wat achter bij vorige edities. Het zal potdorie toch geen schaakcrisis zijn….?

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.