BDO Chess Tournament 17 t/m 25 augustus

Beste schaker,

Het BDO Chess Tournament is na een aantal jaar terug in het centrum van Haarlem! In het Stedelijk Gymnasium, pal naast de Grote Markt, vindt van 17 tot en met 25 augustus 2013 de negende editie van het toernooi plaats. Ook dit jaar vindt er weer een open toernooi plaats waarvoor schakers van elk niveau zich kunnen aanmelden.

In twee groepen wordt gestreden om aantrekkelijke geldprijzen tot € 750. Voor de winnaar van de A-groep ligt bovendien een uitnodiging voor het Challenger Tournament in 2014 klaar.

Nu aanmelden voor het BDO Open is mogelijk….

De hoofdgroep van het BDO Chess Tournament kent opnieuw een interessant deelnemersveld. Favoriet voor de eindzege zijn de Nederlandse GM’s Erwin l’Ami en Erik van den Doel, maar er is weer veel jeugdig talent aanwezig om hen de eindzege te betwisten. Benjamin Bok en David Klein moeten in staat zijn niet alleen een gooi te doen naar de toernooioverwinning, maar zij zullen ook mikken op een puntentotaal van 6 om een grootmeesternorm te behalen.

In de Meestergroep (of Challenger) is IM Rini Kuijf op papier de te kloppen man. Gezien de ratingverhoudingen zou hij de meeste concurrentie moeten ondervinden van Jaap de Jager, lid van de organiserende vereniging HWP Haarlem – maar ook hier zijn er enkele jonge talenten die hoge ogen zullen gooien. Roger Meng en Arthur Pijpers zijn de Nederlandse kroonprinsen, de Australische Justin Tan (ook pas 16) is een andere outsider.

Alle informatie over het toernooi is te vinden op de website www.bdochess.nl.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.