NK 2013 (De Telegraaf) De moderne schaker

Amsterdam. In de vijfde ronde van het NK-schaken toonde koploper Wouter Spoelman ook met moeilijke stellingen te kunnen omgaan. Tegenstander Ivan Sokolov, kampioen in 1995 en 1998, had een mooie aanval opgebouwd maar het kwam vooral door de ingenieuze verdediging in tijdnood van Spoelman dat de partij in remise eindigde. Met nog twee ronden te gaan heeft hij nog twee grote concurrenten: Robin van Kampen en Dimitri Reinderman. "Ik weet ook niet wat me overkomt", vertelt Wouter Spoelman met opgetrokken wenkbrauwen. Spoelman startte dit Nederlands Kampioenschap op papier als laatste maar eenmaal achter het bord in het man-tot-man gevecht deelt híj juist de lakens uit. "Ik ben in het voorjaar een paar weken door de Himalaya getrokken, mijn hoofd was toen leeg, misschien zorgt dat juist voor inspiratie". Spoelman is een typisch product van zijn tijd: hij gebruikt zijn intelligentie om ook goed te schaken. Maar feitelijk is zijn studie medicijnen belangrijker. Lees meer…..

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.