Combineren met de (groot-)meesters van het LCT

Bij de voorbereiding op het NK besteedde ik redelijk wat tijd aan oefenen op tactiek. Misschien wilt u ook wel Nederlands kampioen worden, of gewoon uw volgende toernooi of partij goed spelen, of hebt u gewoon een kwartiertje over, genoeg redenen om wat opgaven op te lossen. De onderstaande negen stellingen komen uit de eerste drie ronden van het Leiden Chess Tournament. Doet u het net zo goed of nog beter dan de spelers?

1) Om er in te komen: maak het af.

2) Is slaan op h7 goed?

3) Wat te doen tegen de dreiging 19.Pc6?

4) Hoe krijgt wit duidelijk voordeel?

5) Hoe maakt zwart remise?

6) Hoe houdt zwart zijn materiële voorsprong vast?

7) En weer mag u het afmaken.

8) Hoe gaat u hier verder?

9) De witspeelster tweette voor de partij "So I’m playing a 2600 player today (at #chess) and wondering whether I should just resign on move 1 and count it as a rest day!" Ze deed toch wat zetten en nog goede ook, want ze kreeg de volgende stelling. Wat nu?

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.