LCT 2013 | Verslag 3e ronde

Na de derde ronde van de Leidse Schaak Tour is een kleine kopgroep ontstaan van vier man met drie punten: de grootmeesters Sengupta, Prohaszka, Hasangatin en de bijna grootmeester Zaragatski. Laatstgenoemde zorgde ervoor dat titelkandidaat David Howell daar niet bij is. In een onduidelijke stelling ging Howell op de 35ste zet door zijn vlag. ‘Dit eindspel zou waarschijnlijk door de sterkste speler zijn gewonnen’ bekende voormalig topgrootmeester Vladimir Epishin voor de live borden presentatie in de bar. Ik vermoed dat hij daar Howell mee bedoelde, maar helemaal zeker weet ik dat niet. De man spreekt een vreemd soort Russisch/Duits/Engels. Wie daar ook niet bij zit is de lokale favoriet Erik van den Doel:Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.