LCT 2013 | Verslag 5e ronde

Na de vijfde ronde is er nog altijd eén koploper. Maar de lijstaanvoerder van gisteren, Peter Prohaszka (op bijgaande foto van Maaijveld links op het eerste livebord), verloor van voormalig wereldkampioen onder 16 jaar Deep Sengupta. De Hongaar overzag in de tijdnoodfase een matwending. De grootmeester uit India is nu de enige in het veld met 4,5 punt. Dankzij winstpartijen van Erik van den Doel, Artem Iljin, Predrag Nikolic en Sethuraman (hij versloeg op rappe wijze de Leidse meester Fred Slingerland) volgt er nu een groepje grootmeesters met 4 punten.

In de bar werd met veel interesse gekeken naar de Engelse confrontatie tussen Yang-Fan Zhou en titelverdediger David Howell, die maar moeizaam op gang komt.Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.