Nimzo leeft

Af en toe krijg je in zo’n open toernooi een exquise gerecht voorgeschoteld. En als de chefkok dan ook nog even de samenstelling van de gangen uit komt leggen, dan is het nog beter verteerbaar. Erwin l’Ami liet in de perskamer zien dat zijn zege op Willy Hendriks een fraai staaltje huisvlijt was. Toen L’Ami klaar was met zijn voorbereiding was het in hogere zin al uit. De manier waarop L’Ami een doorschuif-Fransoos aanpakte was helemaal volgens Mein System van Nimzowitsch – die overigens zelf graag 3.e5 speelde. In een parodie op Nimzo liet Hans Kmoch hem vervolgens zijn h-pion naar h6 opspelen, waarna Dd1-h5-h2!! volgde met Überdeckung van e5. Maar dat is een heel ander verhaal. lees verder…

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.