Dortmund 2013

Dit weekeinde is in de opera van Dortmund weer de Sparkassen Chess-Meeting begonnen. Alweer de 41e editie (de eerste in 1973 werd gewonnen door Heikki Westerinen) en opnieuw bijzonder sterk bezet met zes toppers (inclusief veelvoudig winnaar Vladimir Kramnik en titelhouder Caruana) en vier leden van de Duitse Nationalmannschaft (Naiditsch, Fridman, Meier en Khenkin).

Na drie ronden staat Michael Adams enigszins verrassend aan de leiding met 2,5 uit 3. Ik heb het toernooi al menig maal bezocht en net zoals bij Wijk aan Zee krijg je er snel een thuisgevoel. De hoofdreden is dat vele zaken jaar in, jaar uit onveranderd blijven: de locatie, de arbiters (Bach en Filipowicz), de persdienst o.l.v. Dagobert Kohlweyer, de commentatoren (Bischoff en Siebrecht), ja zelfs de begintune (Also sprach Zarathustra van Richard Wagner) en de chauffeurs/vrijwilligers, die de spelers van en naar hun hotel brengen.

1e ronde Dortmund Open 2013

In het nevenprogramma een tienkamp voor het behalen van IGM-normen met Benjamin Bok en een open toernooi. Beide in het stadhuis op een steenworp afstand gelegen van het Schauspielhaus. Benjamin begon niet ideaal met twee wit-remises tegen Zelbel en Hoffmann. Zie website Tienkamp

Enkele foto’s:

Benjamin Bok, 1e ronde Dortmund

Bok-Zelber 1e ronde Dortmund

Michale Feygin 1e ronde Dortmund

Gobeling

Maquette Dortmund

Wapen Pro Rege et Lege

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.