Alles uit de Kast

Erwin L’Ami en Deep Sengupta hebben hun race in stijl afgesloten. Beiden kwamen met veel duw- en trekwerk tot winst en eindigden gebroederlijk bovenaan. L’Ami werd kampioen op één weerstandspuntje en plaatste zich in één moeite voor het NK 2014. “Een heerlijk toernooi,” zei de winnaar.

“Ik heb lekker fris gespeeld, in tegenstelling tot op het NK. Mijn zet g2-g4! tegen Belkhodja is daarvan het beste voorbeeld. Ik ben geen enkele keer echt in de problemen geweest. Aan de andere kant, Mees van Osch miste in de eerste ronde een remisekans tegen mij. Als hij dat had gezien, was het voor mij een heel ander toernooi geworden.” Deep Sengupta was ook blij met zijn tweede achtereenvolgende gedeelde toernooizege: “Ik ga altijd voor elke kans,” zei de Indiër. “En het heeft resultaat gehad.”

Niet vaak zo’n zwaarbevochten laatste ronde gezien. Erwin L’Ami wist dat Deep Sengupta er eentje is die tot het uiterste gaat, en sloeg daarom een vroeg remiseaanbod van Khamparia Akshat af. Dat had ook wel iets met de stelling te maken. De Nederlander, die negen ronden lang aan bord 1 had gezeten, kwam opnieuw goed te staan en won na een verder wisselvallige partij.Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.