Michal Krasenkow toernooiwinnaar op weerstandspunten

Michal Krasenkow schreef de 17e editie van het HZ-toernooi op zijn naam

De Poolse grootmeester Michal Krasenkow heeft de zeventiende editie van het HZ-toernooi op zijn naam geschreven. Met 7,5 punten had de Poolse grootmeester evenveel punten als Erwin l’Ami, Babu Lalith en Quinten Ducarmon. Krasenkow had echter meer weerstandspunten verzameld waardoor hij zich voor de derde keer tot toernooiwinnaar mocht laten kronen.

L’Ami begon voor het ingaan van de laatste ronde met een half puntje meer dan de concurrenten. Tegenstander Pentala Harikrishna moest de onderlinge confrontatie winnen om nog kans te maken op de titel. Er werd flink gestreden, maar de partij bleef in evenwicht. Hierdoor werd het afwachten voor L’Ami wat de concurrenten deden.

Michal Krasenkow had het niet gemakkelijk met Xue Zhao. De partij leek in evenwicht totdat de Chinese een inschattingsfout maakte en van een pion voorsprong stond ze pardoes een pion achter. Kransenkow maakte het daarna zonder problemen af.Lees verder…

Foto: toernooi-website

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.