BDO 2013 – 3e ronde: interessante partijen in de challenger tournament

Als in het zuiden van het land de tweede schoolweek alweer begonnen is, wordt de derde ronde van het BDO Chess Tournament in Haarlem gespeeld. Het veld in de Premier Tournament blijft compact bij elkaar, terwijl alle deelnemers uit de hsb-regio inmiddels minimaal één punt hebben.

In de derde ronde zijn alle acht deelnemers vanuit de haagse regio weer van de partij en wordt er wederom vijftig procent gescoord.

FM Roger Meng kiest voor het Engels in zijn partij tegen Danny de Ruiter, waarbij hij met zijn witte formatie erin slaagt een half open lijn te bezetten. Waarna hij de tijd heeft met zijn damepionnen op te marcheren. Na afwikkeling bereikt een witte toren de zevende rij, gedekt door een loper. Waarmee de basis van een matnet gecreeërd is die na 26 zetten voltooid wordt.

Arthur Pijpers speelt met zwart tegen FM Stefan Buchal, die met 2.d3 afwijkt van de gebruikelijke franse varianten. Zwarts koningspaard weet vlot de zesde rij te bereiken en een toren te winnen, maar wits verdedigende zetten zijn tevens ontwikkelzetten. Twee zwarte torens en een loper doen niet mee als f7 bestookt wordt, waardoor de zwarte koning in een matnet verstrikt raakt.

Robby Kevlishvilli behaalt zijn eerste punt, terwijl Maarten van Zetten zijn tweede winstpartij boekt. Hij blijft daarmee op één punt van koploper FM Pieter Hopman.

Peter Pilgrim behaalt zijn derde achtereenvolgende overwinning en maakt in de Open B deel uit van het leidende trio. In de vierde ronde treedt Peter met wit aan tegen één van hen.

Uitslagen, indeling en scoretabel

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.