De verschillen zijn klein

Na zijn nederlaag in de eerste ronde tegen Erwin l’Ami vermeldde het rondeverslag al fijntjes dat Rasmus Svane nog wel wat punten zou gaan pakken.

Hoe terecht die opmerking was, bewijst de jonge Duitser de laatste dagen. Vandaag was hij dicht bij een ongedeelde koppositie; die moet hij nu delen met drie anderen. Maar morgen kan alles weer anders zijn!

De verschillen zijn klein in het Premier Tournament – niet alleen in de stand maar ook in de partijen. Van degenen die vandaag aanspraak maakten op meer dan zij kregen, zal vooral Erik van den Doel nog wel eens terugdenken aan de kansen die hij gemist heeft. Tegen de tot nu toe wat tegenvallende Indiër Sethuraman bereikt hij een onbeduidend voordeeltje in een eindspel met loper tegen paard; het is bijvoorbeeld onduidelijk hoe wit progressie boekt als zwart rond de 40e zet afwacht en Kb5 beantwoordt met Kc7. In plaats daarvan liet de Indiër zich verleiden tot het in de steek laten van zijn b-pion, waarna diens witte counterpart in het even later ontstane dame-eindspel de doorslag leek te geven.

Achteraf bezien was vooral 67.hxg6? onhandig, wantLees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.