Opgezette vogels en een gebleekte paardendij

Stel, de selectie van AC Milan brengt een bezoek aan het BDO-toernooi. Waar zouden Balotelli, El Shaarawy en Mexès zich het meest over verbazen? Over de fantasieloze coiffures van de meer dan honderd deelnemers natuurlijk (anti-kapsels: zonder highlights, ijdele piekjes en gelikte krulletjes, geen nijdige borsteltjes die uit het hulpstukkenvakje van een stofzuiger lijken te komen)!

Het is maar net waar je belangstelling toevallig naar uitgaat. Het Haarlems Dagblad vaardigde dit weekend een verslaggever af die zich vooral verwonderde over de zuurstofarme condities in de speelzaal (dat viel vandaag erg mee) en die zich afvroeg hoe het bestond dat nationaal bekende schakers als Erwin l’Ami en Erik van den Doel hun potjes spelen in een biologielokaal tussen opgezette vogels en een gebleekte paardendij.

Tja… Mijn eigen belangstelling ging vanmiddag in eerste instantie uit naar de HWP-ploeteraars in groep B, mijn chessalikes, van wie sommigen halverwege het toernooi alleen nog mogen hopen de elo-averij enigszins te beperken. Louis Bongenaar bekende dat hij er nog nooit zó lelijk was afgezet als vandaag. Nog wel in een opening die hij meende te kennen. "De theorie klopt niet!", was zijn conclusie. En zo waren er meer tobbers. Morgen beter, heren!Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.