BDO 2013 – 6e ronde: een prima oogstdag

Donderdag 22 augustus was een goede schaakdag voor de delegatie uit de Haagse regio. Liefst vijf partijen gaan gewonnen, waar nog twee remises aan toegevoegd kunnen worden. Derhalve een dagscore van 75 procent!

IM Akshat Kamparia confronteert FM Roger Meng met een Pirc, waarbij er door beide formaties solide opgetreden wordt om na een kleine veertig zetten in remise te berusten.

In de partij tussen FM Jaap de Jager en Arthur Pijpers komt het Engelse systeem op het bord. Doordat de witte dame eerst een rondwandeling op het bord maakt krijgt de zwarte formatie een enorme ontwikkelingsvoorsprong, die op fraaie wijze uitgebuit wordt. Met uitzondering van een loper op g2 staan alle witte stukken nog op de eerste rij als twee zwarte pionnen zich op wits grondgebied melden. Met een verbrokkelde pionnenketen is de witte koning nergens meer veilig en er volgt een fraai mat op de 28e zet.

Het BDO Open A kent nog steeds één koploper, die met een score van 5½ punten ver buiten bereik van onze regiogenoten staat. Doch WGM Anna-Maja Kazarian, Daniil Kolodkin en Marijn den Hartog winnen wel hun partij, terwijl Robby Kevlishvilli weer een halfje aan zijn score toegevoegd weet. Alleen Maarten van Zetten loopt met zijn formatie vast op de stelling van Daan Haver.

Peter Pilgrim herstelt zich van de opgelopen averij op dinsdag en woensdag en wint gewoon weer. Het leidende duo speelt remise, waarbij Peter vandaag een van hen zal treffen.

Uitslagen, indeling en scoretabel

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.