Vienna Chess Open 2013 – 6e ronde: schaken in de stad van Sigmund Freud

Daags nadat Sigmund Freud, een haar in de soep en een modelpartij centraal hebben gestaan, staat ook in Wenen alweer de zesde ronde op het programma. Een ronde waarbij er door de DD-ers vijftig procent gescoord wordt.

In de A-groep is er niemand zonder averij, want de kopgroep bestaat uit een drietal met 5½ punten. Henk Happel volgt op 2½ punten na verloren te hebben. Ronald en Jan Willem boeken respektievelijk een hele en een halve punt en staan drie punten achter het leidende trio.

De B-groep kent een tweetal dat nog ongeslagen is, waarbij Adri Voermans op anderhalf punt volgt en dus vooral meedoet om het podium. De ongeslagen status tijdens dit toernooi van Wim Vink komt op deze donderdag te vervallen.

Het overzicht van de verrichtingen van de DD-ers is ondersteund door een vijfde ronde dagverslag van Henk Happel.

Uitslagen, indeling en scoretabel

Deel van het verslag van Henk Happel:

Ter voorbereiding ditmaal naar een museum gegaan dat zo experimenteel was dat er geen toegangsgeld werd gevraagd. Als tegenprestatie keken we quasi-belangstellend rond zonder veel wijzer te worden overigens. Om bij te komen van dit elitair kunstgenot naar café Landtman gegaan waar destijds de grote Sigmund Freud het terras zijn klandizie gunde. Op afbeeldingen wil Freud nogal eens licht ontstemd kijken en als je de prijzen van Landtman kent begrijp je ook waarom. Daarna ging Jan Willem naar het Freud-museum, Adri naar een fietsenfabriek en Wim en ik naar het Hundertwasser museum. Helaas deed de tram ernaartoe het niet zodat elders verpozing werd gezocht.

Over het schaken zoals gebruikelijk gemengde berichten: Wim was weer als eerste klaar. Ditmaal had hij scherp op winst gespeeld en een leuke combinatie zou winst hebben opgeleverd als er aan het einde ervan niet een haar in de soep had gezeten in de vorm van een vijandelijk vorkje. Remise dus.

Adri had al snel een gewonnen stelling maar zijn jeugdige tegenstander wilde dat een tijdlang niet inzien zodat Adri toch nog een poosje aardig werd beziggehouden, maar hij won wel.Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.