WK Jeugd Visueel gehandicapten (2)

Dag 2: openingsceremonie en eerste ronde

Het WK Jeugd is officieel van start gegaan. Vandaag was de openingsceremonie en de eerste ronde. Vanmorgen zijn Guus en ik rond 9.00 uur opgestaan. Rond 11.00 uur zou de openingsceremonie zijn, maar het bleek dat alleen het reglement werd voorgelezen. De echte openingsceremonie was pas om 14.30 uur. Dus zijn Sergio, Guus en ik maar gaan lunchen in de stad, en wel bij een coffeeshop. Overigens heeft dat hier wel een heel andere betekenis dan in Nederland, het heeft niets met drugs te maken. Ze hadden lekkere broodjes en mijn thee smaakte prima.

Vervolgens was het tijd voor de echte openingsceremonie. Die begon met een koor van ouderen dat – vermoed ik – het Servische volkslied zong. Erg mooi vond ik dit niet, het klonk niet heel zuiver en de begeleider op de klarinet (als ik het goed gehoord had) speelde gewoon de melodie mee. Dit koor zong nog enkele Servische liederen. Verder waren er wat speeches, maar die waren ook weinig inspirerend. Al met al een tegenvallende en langdradige openingsceremonie.

Na de opening kon het schaken dan eindelijk beginnen. Mijn tegenstander in de eerste ronde was Mirko Eichstaedt (1925). In een Schotse partij ging het helaas al snel mis, toen ik op zet 10 een stuk wegblunderde. 21 zetten later was de buit definitief binnen voor mijn tegenstander. Mijn enige wapenfeit was dat ik een vrijpion op de zevende rij wist te krijgen, maar helaas werd deze succesvol geblokkeerd en kon deze aan het eind veroverd worden. Een teleurstellend begin, maar er zijn nog genoeg kansen om dat goed te maken. Zoals Sergio al zei: β€˜Met 8 uit 9 word je ook wereldkampioen.’

Uitslagen en nieuwe indeling

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.