BDO 2013 – 7e ronde: een mooie vrijdag

De dag van de zevende ronde is het voor onze delegatie lastig geweest een goed scoregemiddelde te handhaven, omdat er in de BDO Open A twee heuze streekderby’s op het programma stonden. Desalniettemin is het een mooie dag geweest met vier winstpartijen en twee remises die weliswaar uit één partij kwamen.

In de Challenger League wonnen zowel FM Roger Meng als Arthur Pijpers hun partij. Tegen Rini Kuijf hanteert Roger Meng de zwarte stukken en gaat in een pirc met de damepionnen aan de wandel, terwijl de opmars van wits koningspionnen nog op gang moet komen. Wederom krijgt de zwarte formatie een stevig ondersteunde knol op de zesde rij om de basis te leggen voor een gewonnen pionnen eindspel.

Arthur Pijpers ziet zijn opponent een siciliaanse scheveningse muur opstellen en staat een pion voor als de witte formatie geconfronteerd wordt met een dubbelpion op de g-lijn. Een kwaliteitsoffer kan gepermitteerd worden omdat er een zwarte toren niet aan het spel meedoet en de witte lopers heer en meester zijn op de velden. Als er dan nog een tweede pion gewonnen kan worden capituleert Danny de Ruiter en staat Arthur op vier punten. Een halfje achter de twee koplopers.

In de BDO Open A wint Maarten van Zetten de streekderby tegen WGM Anna-Maja Kazarian, terwijl Robby Kevlishvilli en Daniil Kolodkin elkaar in evenwicht houden. Marijn den Hartog neemt het op tegen Paul de Freytas, een schaker van buiten de Haagse regio en staat na zeven ronden op vijftig procent met een prima TPR.

Aan het hoogste bord in de BDO Open B neemt Peter Pilgrim het op tegen de witte formatie van Willwm Hensbergen en ziet zijn tegenstander goede zaken doen voor de groepswinst. Want hij komt er niet door en moet deze ronde genoegen nemen met een tweede plaats op bord 1 van groep B.

Uitslagen, indeling en scoretabel

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.