Erwin l'Ami alleen op kop

Het heeft zeven ronden geduurd, maar vandaag heeft favoriet Erwin l’Ami de ongedeelde koppositie in de Premier Group veroverd. Zelf won hij gemakkelijk van Jonathan Dourerassou terwijl medeleider David Klein niet verder kwam dan remise tegen Erik van den Doel.

In de Challenger Group verging het de leiders slechter. Jaap de Jager bleef wel op kop na een remise met Justin Tan, medeleider Rick Lahaye ging jammerlijk onderuit tegen Khamparia Akshat. Die kwam daardoor mede op kop. Ook Stephan Buchal deelt de koppositie na een overwinning op Yochanan Afek, die dit toernooi zeer tegen zijn zin als kop-van-jut optreedt.

David Klein wist in een Scheveninger met de mooie manoeuvre 17…Le7-d8 op de volgende zet e6-e5 door te zetten en bereikte daarmee een stelling waar Erik van den Doel geen heil meer in zag. Een remise met zwart tegen een gereputeerde grootmeester is niet slecht en David houdt zicht op een grootmeesterresultaat waarvoor nog 1½ uit 2 gescoord moet worden tegen Manuel Bosboom en Jonathan Dourerassou.

Erwin l’Ami kreeg het punt tegen Jonathan Dourerassou eigenlijk vrij makkelijk toegeschoven.

In een voor wit gunstige versie van een bekende Grünfeld structuur deed de Fransman onvoorzichtig 16…e6. Zou hij gemist hebben dat na 17.d6 Txd6? een stuk kost na 18. Lxf6 Lxf6 19. e5?! Ook in een later stadium had hij beter Pxe1 in plaats van Pxa1 kunnen doen.

Nu werd hij helemaal ingesnoerd. Het wanhoopsoffer …Pxd6 versnelde alleen maar de ondergangRead more…

Foto website organisatie

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.