Oudere en jeugdige talenten…

Na de derde speeldag en vijf van de zeven ronden gespeeld staan er twee spelers bovenaan in hun respectievelijke groep. Dat zijn IM Erik Hoeksema met 4½ punten in de A-groep en het 10-jarige (!) talent Eelke de Boer, eveneens met 4½ punten in de B-groep. Ik schreef al eerder dat de B-groep overladen is met jong schaaktalent en dat ondervindt een hele grote groep geroutineerde schakers. Maar daarover later meer.

“Net toen het spannend werd speelden de heren remise” vertelde koploper Hoeksema direct na afloop van zijn partij tegen GM Sipke Ernst “we speelden een populaire variant uit 1977 en toen was Sipke -2, dus kende hij deze variant niet. Hij vertrouwde het niet en kon een stuk voor drie pionnen offeren, maar bood remise aan. Iets dat ik niet kon weigeren natuurlijk.” Sipke Ernst baarde sowieso vooraf al opzien door bij de gezamenlijke maaltijd van een pasta drie keer naar de vrouwen van BCC (Bureau Chapeau Catering) te lopen om opnieuw een bordje te laten vullen: “Ja, ik heb last van een meervoudige identiteit en daarom moet ik meer eten..” zou Sipke erbij vertellen. “Als die tricolores je maar niet tijdens de partij zullen opbreken” vertelde BCC waarschuwend.Lees verder (pdf)

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.