BDO 2013 – slotronde: mooi slotakkoord

Met het bereiken van het einde van het tweede toernooiweekend van het BDO Chess Tournament laat de regionale delegatie blijken er nog goed zin in te hebben, want er wordt deze ronde ongeslagen een score van maar liefst 70 procent behaald.

De hoogste divisie van dit toernooi wordt gewonnen door Erwin l’Ami, terwijl de Challenger groep een prooi is voor Akshat Khamparia. Bord 3 van de Challenger groep zou een mooi decor zijn voor een tweekampmatch over twaalf partijen om de schaaktitel van Zoetermeer. Deze zondag bleef het bij één partij waarbij Arthur Pijpers en Roger Meng de vrede tekenden om beiden met een positieve TPR aan een score van vijf punten te komen. Voor Arthur één punt te weinig om een meesternorm te behalen.

Pieter Hopman wint de BDO Open A, terwijl WGM Anna-Maja Kazarian haar toernooi afsluit met een overwinning en een positieve TPR. Daniil Kolodkin en Robby Kevlisvhilli handhaven het vijftig-procent peil die in de voorlaatste ronde bereikt is met een remise in deze slotronde. De tegenstander van Marijn den Hartog meldde zich op de zaterdagavond na de indeling af, zodat Marijn geen kans kreeg een toch al prima score verder op te krikken.

Peter Pilgrim boekt in de slotronde zijn vijfde overwinning, maar kan daarmee niet voorkomen dat er enkele ratingpunten ingeleverd zullen gaan worden.

Uitslagen en scoretabellen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.