WK Jeugd Visueel gehandicapten (6)

Dag 6: vijfde ronde

Vandaag wachtte mij in de vijfde ronde een zware beproeving. Ik mocht namelijk met Wit aantreden tegen Inani Darpan (2024) uit India. De ochtend besteedde ik opneiuw aan wat voorbereiding en ik speelde nog een partij tegen Sergio, die we maar remise gaven omdat het anders wel erg lang ging duren. Ik merkte dat ik wat vermoeid raakte en wilde energie sparen voor de echte partij.

Darpan opende met het Siciliaans, waarop ik de grand prix speelde. Hij koos voor de 5…Pd4-variant en omdat ik vrij snel uit mijn theoriekennis was, kwam ik wat minder te staan. Vervolgens speelde ik een beetje planloos en kwam steeds slechter te staan. Bovendien kostte het me ook erg veel tijd, ik had bijna drie kwartier achterstand op de klok. Ik gooide er een pion tegenaan, maar het leverde niets op en Darpan kon alleen maar meer pionnen gaan rapen. Toen pion nummer vier niet meer te dekken viel, vond ik het wel genoeg geweest. De analyse na afloop was leerzaam, Darpan kon goed uitleggen wat ik verkeerd had gedaan en hoe ik het beter had kunnen doen.

Vanavond zijn we uit eten geweest bij Italiaans restaurant Casa. Ik moet zeggen dat mijn pizza erg lekker was en Guus en Sergio waren ook erg te spreken over hun maaltijd. Morgen is er een rustdag en daar ben ik wel aan toe. Woensdag mag ik opnieuw tegen een Indiƫr, maar dan een met een wat lagere rating

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.