Erik Hoeksema wint Atlantis Open…

Internationaal meester Erik Hoeksema heeft de zevende editie van de Atlantis Open gewonnen. Ondanks een nederlaag in de laatste ronde tegen GM Yge Visser bleef hij de rest van het veld een halfje voor, mede omdat achtervolger GM Sipke Ernst in een spannend slotduel van Jasper Geurink verloor.

De gedeelde tweede tot en met de vijfde prijs ging vervolgens naar Sipke Ernst, Yge Visser, Bram Klapwijk en Jasper Geurink. De spektakelprijs in de A-groep (een remise met veel wederzijdse offers) werd gedeeld door Bonno Pel en Milan Mostertman.

In de zondagochtend (zesde) ronde rekende Hoeksema af met Klapwijk, waardoor hij zijn voorsprong van een halfje vasthield op een eveneens winnende achtervolger Ernst. De slotronde in de middag trok veel bekijks in de A-zaal (zie foto’s slotfase), mede omdat de Bgroep al volledig uitgespeeld was. Die beslissende partijen uit de A-groep staan al in de gameviewer en er zullen vermoedelijk later deze week nog meer partijen op de site worden getoond.Lees verder (pdf)…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.