WK Jeugd Visueel gehandicapten (7)

Dag 7: rustdag

Vandaag was een rustdag. Dat betekende echter niet dat er niets op het programma stond. Voor wie wilde was er een boottocht door Belgrado gepland, waarbij we een stuk over de Sava en een stuk over de Donau voeren en bekende en belangrijke plaatsen van Belgrado te zien kregen. Bijna iedereen was mee, ook Guus, Sergio en ik.

We moesten echter wel vroeg op, want het vertrek was al om 09:30 uur gepland. Omdat ik gisteravond nog even mee was geweest naar de stad en pas om 01:30 uur terug was, sliep ik blijkbaar door de wekker heen en maakte Guus mij om 08:45 uur wakker. Gelukkig waren we nog op tijd om mee te gaan. De boottocht was best interessant. We zagen onder andere het fort, dat in de geschiedenis zeer belangrijk is geweest als verdediging van de stad. Ook werd er vrij veel verteld over de historie van Belgrado. Zo kom je toch nog iets te weten over de omgeving waar je schaakt.

Om 12:00 uur waren we terug in het hotel. ’s Middags zouden we nog het vroegere huis van de Joegoslavische leider Tito bezoeken. We zouden echter samen met de Spaanse deelnemers en begeleiders en enkele mensen van de organisatie gaan, maar toen de Spanjaarden om 18:30 uur nog steeds niet terug waren uit de stad, hebben we dat maar verplaatst naar donderdag. Verder hebben we een rustige middag en avond gehad. We hebben nog even op een terrasje gezeten en Sergio en Guus gaan vanavond met enkele anderen uit. Ik blijf lekker op mijn kamer. Morgen wacht ronde 6.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.