WK Jeugd Visueel gehandicapten (8)

Dag 8: zesde ronde

Na de rustdag van gisteren was het vandaag weer tijd om te schaken. De tijd voor de wedstrijd hebben we dit keer iets anders ingedeeld dan normaal. We zijn namelijk de stad in gelopen om een cadeau te kopen voor Dijana, een van de organisatoren (dus een collega van Sergio). Zij was namelijk jarig.

We hebben nog even op een terrasje gezeten en zijn nog in een park geweest, waar ook geschaakt werd. Guus en Sergio hebben het even geprobeerd, maar werden beiden verslagen, al moet gezegd dat Guus in een glad gewonnen stelling met Dg5?? zijn dame wegblunderde omdat hij dacht dat het stuk op e3 een pion was in plaats van een loper. De stukken zagen er namelijk wat anders uit dan normaal.

De nederlagen van Guus en Sergio waren een voorteken voor wat er bij mij op het bord zou gebeuren. Met Zwart behandelde ik de opening zeer onhandig en ik kwam al snel slecht te staan. Mijn tegenstander, de Indiër Pradhan Soundarya (1691), speelde het allemaal erg handig en op zet 20 had hij een zeer gunstig eindspel met een pion meer en veel actievere stukken bereikt.

De fout bleef niet lang uit: ik gaf een toren weg en kon opgeven. Morgen heb ik helaas een bye. Jammer, want ik ben hier gekomen om te schaken, maar het zij zo. Nog twee kansen om mijn score op te schroeven. Ik hoop nog steeds op 50%.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.