Hoogeveense glorie

Deze week werd ik weer verrast met het toernooiboek van het Univé-toernooi in Hoogeveen, deze keer de editie 2012. Al sinds het eerste toernooi in 1997 stelt de organisatie een boek samen met alle krantenknipsels en tegenwoordig ook afdrukken van talloze internetverslagen. Niet alleen uit de landelijke pers en de schaakpers, ook uit de plaatselijke kranten en vele clubsites. Het is dan ook weer een kleurrijk boek geworden van 178 pagina’s op A4-formaat. Heel verstandig om dit aan alle sponsors uit te reiken, je raakt echt onder de indruk van de enorme publiciteit die het toernooi heeft getrokken. Dat is ook de bedoeling van het boek, dat verder alleen naar schaakjournalisten wordt gestuurd en niet in de handel is.

Dit jaar voor het eerst staat het boek echter ook als pdf-bestand op de website van het toernooi. Van harte aanbevolen, een document met veel vrolijke foto’s, verslagen, columns, zaterdagrubrieken en ander schaakplezier.

Typisch Hoogeveen: een burgemeester, een wereldtopper en een glazen schaakspel als prijs. Winnaar Jan Timman in 1999. Foto: Johan Hut.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.