Schaakcursus voor clubschakers

Clubschakers die hun spelpeil willen verbeteren kunnen zich opgeven voor een schaakcursus die gegeven gaat worden door IM Herman Grooten. Het is inmiddels het zesde jaar op rij dat hij in Eindhoven op acht avonden een cursus verzorgt die door de deelnemers zeer op prijs werd gesteld. De doelgroep is voor spelers met ratinggrenzen 1600 – 1900, maar anderen kunnen zich ook melden. Voor de sterkere schakers wordt gezorgd voor de nodige uitdaging, voor de wat mindere schakers is aangepast materiaal beschikbaar. De lesinhoud is uit eigen, beproefd, materiaal samengesteld. Elke cursist krijgt leer- en oefenstof op papier mee naar huis. En voor mensen die meer willen, is aanvullend materiaal beschikbaar. Naast de instructie wordt er voldoende ruimte ingebouwd om het geleerde in de praktijk te brengen. Voor dit seizoen wordt er onder andere een speciale ‘eindspelmodule’ aangeboden. Het is de bedoeling om kennis en vaardigheid in het eindspel te vergroten. Het inschrijfgeld is slechts € 130,- voor acht avonden van elk 2½ uur. De eerste cursusavond is op woensdagavond 2 oktober. Als u niet eerder een cursus hebt gevolgd mag u een avond gratis aanschuiven om de sfeer te proeven! Voor meer info klikt u op de flyer. Of kijkt eens op www.sterkspel.nl voor meer informatie. Aanmelden kan ook door een mail te sturen naar .

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.