Nieuwsbrief NBC

Beste NBC-leden en andere belangstellenden,

Hierbij ontvangt u de negende editie van de NBC-nieuwsbrief: Lees hier (pdf)

5 Reacties

 1. Avatar
  brabo 18 september 2013

  Een opmerkelijke beslissing in het voorbije iccf-congres om af te stappen van de fide basisregels. Vanaf nu telt blijkbaar de 50 zetten-regel niet meer als een tablebasepositie wordt bereikt. Eenzelfde stelling kan dus 2 verschillende resultaten hebben afhankelijk of het gespeeld is in correspondentie of aan het bord. Puur toeval in mijn laatste blogartikeltje komt zulk type stelling voor, zie analyses in het 5de diagram op schaken-brabo.blogspot.be/2013/09/schaakintuitie-deel-2.html

 2. Avatar
  Twaburov 18 september 2013

  Waaruit maak je dit op, brabo? Ik lees alleen: Tablebases worden geintroduceerd; remise kan worden geclaimd op basis

  van het bereiken van een remisestelling volgens tablebases.

 3. Avatar
  Twaburov 18 september 2013

  "Table bases are introduced. 50-move rule suspended if TB is entered. Playing Rules committee along with the Service Director, under oversight of the EB will address the technical issues of implementation."

  Inderdaad, je hebt gelijk. Ik ga er wel vanuit dat alleen tablebases gebruikt kunnen worden die geen fouten bevatten.

  Volgens mij hadden ze in de eindspelstudiewereld een soortgelijke discussie. Ik geloof dat daar de 50-zetten regel ook genegeerd wordt.

  Ik vind het een goede tendens. De 50-zetten regel is denk ik bedoeld voor situaties waarin een speler niets wil doen of geen winstplan kan verzinnen. Niet voor stellingen waarbij perfect gespeeld wordt.

 4. Avatar
  brabo 18 september 2013

  "De 50-zetten regel is denk ik bedoeld voor situaties waarin een speler niets wil doen of geen winstplan kan verzinnen."

  Daar ben ik het mee eens maar in een eerder blogartikeltje schaken-brabo.blogspot.be/2013/08/sportiviteit.html haal ik aan dat het soms complex wordt.

  Zelf beschouw ik de 50-zetten regel zoals de patregel dus iets arbitrair om het eenvoudig te houden voor iedereen.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.