Dubbelschaak wint van WLC

Na een lange heerlijke zomerperiode is het externe seizoen weer begonnen. Gedurende de zomer-break zijn er nogal wat dingen gebeurd.

Zo was er lang onduidelijkheid of wij wellicht toch gepromoveerd waren als beste 2de geeindigde in de 3de klasse KNSB omdat er mogelijk een team in een hogere klasse weg zou vallen. Dit bleek uiteindelijk rond half augustus toch niet het geval te zijn, waardoor we "gewoon" in de 3de klasse H spelen dit seizoen.

Behalve dat zijn er ook een paar personele wisselingen geweest, welke voor wat betreft de gemiddelde speelsterkte van het team overigens weinig heeft uitgemaakt. Camiel en Niels spelen nu in het 1ste, waar Guido en Ramon hebben aangegeven niet als vaste speler voor de externe competitie uit te kunnen komen.

Zo’n 1ste wedstrijd is altijd weer spannend. Schakers die in de zomer lekker doorgeschaakt hebben voelen zich doorgaans een stuk meer op hun gemak. Zulke schakers hebben wij echter niet, en dus was het toch weer even wennen achter die schaakstukken. Hoe moest het ook alweer allemaal? Gelukkig hadden de meesten nog wel op de laatste clubavond de stukken nog even in de beginopstelling gezet en een partijtje gespeeld. Het nivo op die dinsdag was nog niet helemaal overtuigend, maar dat was gelukkig al stukken beter toen we zaterdag thuis tegen WLC speelde.

WLC was vorig seizoen ongeslagen kampioen geworden in de promotieklasse en was dus vol zelfvertrouwen naar Boxtel afgereisd. De wedstrijd begon onder leiding van Diederik Claassen iets later dan 13u, voornamelijk doordat er 3 types klokken ingesteld moesten worden op het nieuwe speeltempo. Uiteindelijk lukte dit wel overal en om kwart over een gingen de partijen van start.

Voor het volledige verslag inclusief foto’s, partijfragmenten en analyses, klik hier.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.