En Passant wint in Groningen met 61/2-31/2

Veel heb ik niet van de wedstrijd meegekregen, omdat ik was verwikkeld in een hevig lijf-aan-lijf gevecht met GM Nijboer op bord 6. Wat volgt zijn flarden die ik heb meegekregen tijdens mijn spaarzame wandelingen door de zaal. Sergey aan 1 verloor vrij geruisloos in een Draak van Jan Smeets. Jan Werle stond heel goed op 2 met wit tegen Erwin l’Ami, maar liet in de slotfase de winst glippen met zelfs een 0 tot gevolg. Gelukkig won Sipke met zwart op 3 vakkundig een eindspel van Nederlands kampioen Dimitri Reinderman. Milan leek op 4 met wit heel goed te staan in een Siciliaan tegen Ikonnikov, maar hij haalde zijn sterke paard weg van f5 waarna zijn stelling instortte.

Erik bood op 5 remise aan tegen Vedder, Henk (foei, de karwats erover!), die in een perspectiefloze stelling weigerde en kansloos verloor. Mijn partij tegen Nijboer op 6 was een zware strijd, waarin eerst ik heel goed stond, maar na een vuile truc van de tactisch immer alerte Nijboer moest ik voor remise vechten, hetgeen lukte. Bonno won een scherpe en goede Pirc van Vedder, Richard; Joost verloor een KID van Bosboom, invaller Maurice Schippers verloor een eindspel met twee pionnen minder van Peng en Michael verloor van Dick de Graaf (al loopt er nog een protest). De landskampioen won dus met 61/2-31/2, en het zijn vooralsnog dezelfde die scoren als vorig jaar.Lees meer…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.