Laatste (en beslissende) partij HMC Calder – Voerendaal

Dit was de laatste (en beslissende) partij in de ontmoeting HMC Calder – Voerendaal in de eerste ronde van de Meesterklasse.

Hausrath-Miedema-Schoorl- Ondersteijn

In Levin-Broekmeulen, de partij van de dag, stond Jasper een volle kwaliteit achter, maar hij had het complete centrum in bezit. Op dat moment bood Levin remise aan. Na enig beraad sloeg Jasper het aanbod af, maar kwam uitendelijk toch onder de wielen van Levin terecht. HMC derhalve op een punt achterstand. Na nog enkele remises was de tussenstand 2,5-3,5 met nog vijf partijen te gaan. De onzen speelden daarom op alle borden op winst. Bij Jeroen Bosch lukte dat niet, maar toen debutant Rob Schoorl vanuit moeilijk (slechte/verloren?) stand plotseling won, gloorde er enige hoop. Miedema had zijn voordeel weliswaar niet weten uit te buiten, maar Bok was na een wisselvallige partij druk bezig de voordelen van het loperpaar aan te tonen. Toen Hausrath zich gewonnen gaf was Ondersteijn echter al te ver gegaan in een toreneindspel en moest nu het gruwelijke eindspel dame en g-pion tegen dame zien te houden.

Ik heb het even vergeleken met de bevindingen van de tablebase.

David Miedema – 1e ronde KNSB HMC1-Voerendaal

Het loperpaar van Benjamin Bok – 1e ronde KNSB HMC1-Voerendaal

Partij van de dag Levin-Broekmeulen – 1e ronde KNSB HMC1-Voerendaal

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.