Stukkenjager op de Camping

De 1e klasse dan maar weer, na de degradatie van vorig jaar. Het begon met Venlo uit.

Ten opzichte van vorig jaar een paar wijzigingen in het team, Jan Sprenger is getransfereerd naar LSG,Frans Konings naar Stukkenjagers 3 en met dat geld konden ze net schrijvers dezen terug halen. Er werd wel verwacht dat ik dan het verslag zou schrijven, bij deze en met liefde.

Het voordeel van een jong team (ja Herman), is dat iedereen weer een jaar verder is in zijn ontwikkeling (of aftakeling), dus we verwachten een hoop van de youngsters dit jaar!

Helaas kregen we gelijk een domper te verwerken, Bianca Muhren kon niet meespelen.

WACHT! Bianca kon niet mee doen, dan vraagt u zich zeker af, dan moet er wel wat bijzonders aan de hand zijn!

Je zegt niet zomaar een wedstrijd af, dat doe je alleen als er hele ernstige dingen met je naaste omgeving zijn gebeurd, danwel omdat er iets heel erg positief in je naaste omgeving staat te gebeuren. Over de categorie doe ik geen uitspraak

Ik zou zeggen zet de volgende wereldhit van Ome Henk op en lees de volgende alinea eens rustig door.

Op de camping

Bianca Muhren zegt dus een externe wedstrijd af.

Ze had een werkafspraak, dat is naar natuurlijk op een zaterdag zou je zeggen.

Nee hoor ze ging lekker een weekendje met collega’s weg! Dat is me even leuk gezellig en lachen, waar gingen ze naartoe dan? De ardennen!

Ow dat is een mooie omgeving, wel kans op regen, maar je kunt niet alles hebben, je zit toch lekker in je hotel.

Hotel, nee we zitten het hele weekend op de camping!

Sorry u zei?

WE ZITTEN OP DE CAMPING!!

Ow, tof. Had ik eigenlijk nooit achter jou gezocht, heb je vaker gecampeerd?

Nee natuurlijk niet, wie gaat er nu op de camping zitten?

Ja jij dus blijkbaar nou, succes en zorg voor wat foto’s, dat is voor ons ook leuk!

Er worden geen (GEEN ik herhaal GEEN! foto’s gemaakt).

Anne stelde nog voor na de wedstrijd naar de Ardennen te rijden omdat het nu eenmaal niet zo ver is, gelukkig hadden we mazzel! Ongelooflijk veel mazzel, maar daarover zo meer, want als er iemand uitvalt heb je ook een invaller nodig, met 9 man is wel heel karig.

Het was even zoeken, maar Eric Nicolai was de man die ons ging vergezellen naar het venlose.

We gingen met 2 auto’s en mochten ook nog ontbijten bij de gebroeders Nabuurs in Horst.

Ondanks een file waren we er netjes om half 11 met zijn 10en.

Zoals te zien is was het genieten, Mart bakte prima eieren en Joep had de inkopen gedaan en de koffie stond ook al lekker bruin.

Herman kon zelfs nog op zoek naar een schaakpuzzel in de Limburgse courant.

De tijd vloog voorbij en voor we het wisten moesten we alweer aan de bak, Jos Post was vandaag onze relaxte wedstrijdleider. We waren het eerste kwartier iets te luidruchtig volgens hem, maar daarna waren we allemaal tevreden, kijk zo kan het ook.

Als eerste was Mark Clijsen klaar, ja hij is al wat ouder en op zijn retour, het is tekenend maar helaas aan alles te merken.

Zijn tegenstander heeft hem in de analyse een half uur lang uit moeten leggen dat de stelling na 1.d4 e6 2. c4 Lb4+ volkomen equal is en potremise.

Dat het remise werd tegen deze duitse man (die wel goed engels sprak mogen duidelijk zijn), hopelijk leer Mark er wat van en is hij volgende ronde wat scherper aan het begin van de partij!

Eric Nicolai was als 2e klaar, op zich al verrassend en het was nog een hele strakke partij ook, zijn tegenstander offerde een pion, verloor een 2e, een 3e en toen vond hij het genoeg voor het handshake protocol.

De voorsprong was daar.

Aangezien ik wat problemen had met mijn tijd (lastig hoor dat nieuwe tempo), heb ik het niet chronodinges bij kunnen houden, dus vergeeft u mij hiervoor (of niet uiteraard!).We gaan verder vanaf bord1.

Stefan Beukema tegen Maarten Strijbosch een mooi affiche en dat werd het. Stefan speelde een strakke pot en ging redelijk overtuigend door Maarten heen volgens mij, Stefan is duidelijk klaar voor dit seizoen.

Op bord 2 speelde Herman (zie onderaan een uitgebreide pgn) tegen de gastheer Joep Nabuurs, Herman kwam heel goed te staan, verzuimde enkele keren te winnen en pakte een solide halfje.

Waarbij gezegd kan worden dat de voorbereiding op Joep ook lastig was.

Mart had een 3tal a4tjes rondgestuurd over alle Venlose spelers, openingsrepetorie, sterkte punten zwakte punten.

Gewoon een analyse, u ken het wel, achter de naam Joep Nabuurs prijkte echter slechts: ‘prutser’, ja zie je dan nog maar eens te motiveren.

Anne speelde op bord 3 tegen Tijmen Smith, gevraagd naar deze partij quote ik Tijmen: ‘Ja, ze zette de partij goed op, ik stond wat minder toen ging ze er ook nog wat tactiek tegenaan gooien en toen was ik kansloos’.

Anne ook klaar voor het seizoen.

Ikzelf mocht op bord 4 aantreden (iets minder uitgebreid, maar ook hiervan is een pgn aanwezig onderaan).

Zoals wel vaker de laatste tijd speelde ik ook nu remise, al was het dit keer na redelijk wat strijd (oordeel zelf, of geloof me maar op mijn woord)

Mark Haast speelde op bord 5.

Teamcaptain Cor stond na 10 zetten al weer hoofdschuddend naast zijn bord (1.c4 spelen en snel Lg2xPc6 is niet iets wat Cor kan waarderen), maar Mark had het beter gezien en won best een prima partij.

Cor speelde zelf op bord 6, kwam redelijk gedeukt te staan, ontfutselde de witveldige loper van zijn tegenstander (voor ons is het ruilen, voor Cor voelt het als veel meer) en won dan ook soepel.

Mart Nabuurs trad op bord 8 aan, bereikte een gelijke stelling en ze vonden samen het pad naar de vrede.

Tijmen bezette vandaag bord 10, won vrij snel een kwaliteit, had een stelling meer een kwaliteit meer en wat nog meer meer, maar was in een gulle bui en besloot dat 5 remises en 5 punten mooier staan, dan iets anders.

7,5-2,5 de basis is gelegd, volgende ronde Charlois Europoort er ook naar even opduwen.

De dag was al halverwege, ja het vliegt als je een hoop lol hebt.

We reden terug naar Tilburg alwaar we bij de Japanner een groot deel van het 3e tegenkwamen.

Na een uitgebreide maaltijd, waarbij we toch steeds meer vlees en minder vis gingen bestellen vonden we dat het toetje wat te klein was!

Wini,Anne en ik gingen op zoek naar een 2e toetje (nja Wini liep alleen mee, maar ok), bij de KFC hadden we geluk, waarna we de rest vrij kort daarna in Jacks weer tegenkwamen.

De meeste partijen kwamen nog een keer langs en gedurende de nacht haakten er steeds meer Stukkenjagers af, net voor de klok van 4en geloofden wij het ook wel, weer een maandje wachten en dan mogen we weer, SJ is er klaar voor.

Zoals hierboven te zien is zijn er nog de nodige foto´s van Bianca haar campingavonturen naar boven gekomen.

Eric speelde vandaag mee en zijn zoon Victor, was toevallig dit weekend ook in de Ardennen (zo zie je maar toeval bestaat! En van het een kwam het ander.

Rest mij nogmaals om Joep te bedanken voor de topmaaltijd en mijn teamgenoten veel succes gewenst met kijken wie er de komende 8rondes een verslag in elkaar draait, ik heb in ieder geval een overwinning mogen verslaan, ha beat that!

Zie partijen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.