HSB-competitie – Promotieklasse: Zoetermeerse ploegen openen de score

Enkele dagen nadat de KNSB-competitie van start is gegaan klinkt ook de gong vanwege de aanvang van de competitie binnen de regio van de Haagse schaakbond. In de promotieklasse gaan Botwinnik en Promotie op bezoek in respectievelijk het centrum van Den Haag en Wassenaar.

Ten opzichte van het vorige seizoen is de promotieklasse DSC 4 kwijtgeraakt aan de landelijke competitie, waarbij er vanuit die hoek geen ploeg teruggedegradeerd is. Aan de onderkant zijn we SHTV 2 en DD 3 kwijtgeraakt, waarvoor de vlaggenschepen van sv Raadsheer Corbulo en Bobby Fischer Wassenaar in de plaats gekomen zijn. De ploeg uit Wassenaar bereikte de hoogste HSB-klasse na drie jaar strijd om promotie, terwijl sv Raadsheer Corbulo een jaartje weg is geweest om even bij te tanken in de 1e klasse.

Er spelen dus negen ploegen in de promotieklasse, waardoor er steeds een ploeg één ronde verlof heeft. Twee wedstrijden zijn er inmiddels gespeeld, terwijl beide andere wedstrijden van de eerste ronde gespeeld zullen zijn als we een week verder zijn.

Uitslagen, programma en verwijzing naar verslagen

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.