EK Jeugd – 5e ronde: op naar een rustdag

Donderdag 3 oktober is een zware dag geweest voor de Nederlandse delegatie in de kustplaats Budva. Zo’n dag waarvoor ze aan dit Europees Kampioenschap meedoen en waar ze in de toekomst stuk voor stuk de vruchten van zullen plukken. In de achttien gespeelde partijen werden 4½ punten gescoord.

Anderhalf punten daarvan waren voor de Haagse delegatie. WFM Anna-Maja Kazarian verslaat haar Poolse opponent en maakt deel uit van een kwintet dat op vier punten staat. In de Girls 12 staat één jongedame op vijf punten en twee hebben er 4½ punten gescoord in de eerste vijf ronden. Robby Kevlishvili hanteert de zwarte stukken om een Tsjech met een Najdorf te bestrijden in een partij waarbij na veertig zetten remise overeengekomen wordt. Robby is na vijf ronden ongeslagen en staat met acht andere schakers met vier punten een half punt achter een leidend kwartet.

Vrijdag is een rustdag, waarna de klokken op zaterdag weer om half vier zullen worden aangezet. De zesde ronde partij van Anna-Maja zal in de categorie Open/Girls 14 te volgen zijn, terwijl die van Robby ook te volgen zal zijn, maar dan in Open/Girls 12. Links naar die partijen zijn in de kop van deze site te vinden. De KNSB-blog maakt duidelijk dat de resultaten van de Nederlanders rechtstreeks invloed hebben op de omzet van de ijscoman.

Uitslagen, indeling en scoretabellen | KNSB-blog

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.