Duinstreek Open nog open voor nieuwe deelnemers.

Op elke tweede woensdagavond van de maand wordt dit seizoen in Bennebroek het Duinstreek Open gespeeld. Het toernooi vindt plaats onder auspiciën van schaakvereniging Het Spaarne uit Haarlem. De deelnemers zijn een mix van ervaren toernooischakers (groep A) en van clubgebonden en niet-clubgebonden huis-, tuin- en keukenschakers (groep B). Van groep A tellen de resultaten mee voor de KNSB-rating, groep B is voor de schakers die eens willen ruiken aan de sfeer van een serieus toernooi en ervaring willen opdoen.

Iedere maand wordt een ronde gespeeld, de partijen hebben een bedenktijd van 1,5 uur voor 36 zetten en 15 minuten om de partij uit te spelen. In de sfeervolle zaal van het KNA-gebouw zorgt barman Peter voor de drankjes en de versnaperingen, terwijl de de partijen in een prettige atmosfeer worden gespeeld.

Er zijn op dit moment twintig deelnemers en de eerste ronde is in september al gespeeld. A.s. woensdag, 9 oktober, is de tweede ronde en nieuwe aanmeldingen zijn nog zeer welkom. Men krijgt met terugwerkende kracht een bye voor de eerste ronde en kan dan de rest van het seizoen meespelen. In totaal is het mogelijk om drie keer een bye op te nemen.

Alle informatie over het toernooi is vinden op de website www.spaarne.org/duinstreekopen/.

Aanmelden is mogelijk via het e-mailadres .

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.