Vierlandentoernooi 2013 (blog van Maaike)

Afgelopen weekend heb ik voor de tweede keer meegedaan aan het vierlandentoernooi in Antwerpen. Dat is een toernooi waar de landen België, Duitsland, Engeland en natuurlijk Nederland aan deelnemen met een tiental spelers. Daarvan zijn er 4 onder de 16, 4 onder de 14 en 2 onder de 12. Ook moeten er minstens 2 meisjes in elke ploeg zitten. Vorig jaar won België, maar dit jaar hadden we volgens mij een sterker team op de been weten te brengen, ook al viel het samen met de jeugdclubcompetitie en het EK jeugd. Ook hadden we een hele leuke ploeg. De meeste teamgenoten kende ik al van NK’s en andere toernooien, maar ook degenen die ik nog niet kende speelden goed. Heel toevallig was dat mijn broer Dennis bij zijn studie had verteld dat zijn zusje mee zou doen, en dat een van zijn medestudenten een broertje (Guido) had die ook meedeed!

Ik logeerde ook dit jaar in een gastgezin, en ging al op vrijdagavond heen omdat ik anders wel erg vroeg op moest. Ik ging met de trein, en de reis verliep zowaar goed. Zou de NS mijn verslag van vorig jaar hebben gelezen? Ik kwam keurig op tijd aan in het hotel vanwaar ik naar Mechelen gebracht zou worden, maar omdat de anderen minder vroeg waren moest ik eerst meer dan een uur wachten daar. Toen ik aan het wachten was, kwam er iemand aan mij vragen of ik vorig jaar ook meedeed. Ja, zei ik, ik logeerde bij de familie Spaepen. Toen zei hij: “Dat ben ik!” Ik antwoordde natuurlijk meteen ad rem dat ik dat wel wist, al zat er iemand van de organisatie stiekem te lachen… Ik denk dat ik nu bij een ander gezin zat, omdat het huis van de familie Spaepen misschien nog niet opgeknapt was na mijn vorige bezoek!

Lees meer

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.