Duimen voor Jorden van Foreest

In Budva (Montenegro) heeft Jorden van Foreest in de leeftijdscategorie jeugd t/m 14 jaar nog alle kansen op de hoogste podiumplaats bij de Europese kampioenschappen voor de jeugd. Hij heeft na 8 ronden 6½ punten en daarmee staat hij op de gedeeld eerste plaats. Samen met nog vier anderen, die ook op hetzelfde puntenaantal staan, kan hij nog voor de titel gaan.

In de ronden 6 en 7 kwam Jorden niet verder dan remise tegen respectievelijk Santos Ruiz (2285) en Zajic (2302). Gezegd moet worden dat hij de sterkste drie spelers in deze groep, te weten Tari (NOR, 2426), Gledura (HUN, 2422) en Kantor (HUN, 2362) niet als tegenstander heeft gehad.

De paring voor de negende ronde bij de jeugd t/m 14 jaar is als volgt:

Vandaag wordt de laatste ronde gespeeld. De Groninger neemt het met zwart op tegen de Cyprioot Andreas Kelires (2189) en de partij speelt zich op het eerste bord. Dat wordt dus duimendraaien voor Jorden via dit livebord.

Helaas hebben de andere Nederlandse kanshebbers, Robby Kevlishvili en Anna-Maya Kazarian titelkansen niet helemaal kunnen waarmaken. Ze kwamen een paar keer de jongen en het meisje ‘met de hamer’ tegen. Met nog een ronden te gaan is dit de voorlopige balans:

Zie ook het vorige artikel.

We houden u op de hoogte!

(Foto Harry Gielen)

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.