EK Jeugd – 8e ronde: één Nederlander met kans op Europese titel

In de voorlaatste ronde leveren de achttien gespeelde partijen 8½ punten op voor de Nederlandse delegatie, waarvan een halfje voor de haagse delegatie.

Robby Kevlishvili speelt remise tegen de als nummer 37 geplaatste rus Anton Sidorov en staat met 5½ punten anderhalf punt achter de oekraïnse koploper Viktor Matviishen. WFM Anna-Maja Kazarian loopt tegen haar tweede verliespartij op tegen de als nummer vijf geplaatste russische Irina Drogovoz en weet eveneens een achterstand van anderhalve punt op de koploopster in haar groep die uit Tsjechië afkomstig is. Mogelijk wordt haar slotronde partij op de live-borden getoond, waarbij de klokken op de afsluitende dinsdag om half twee aangezet zullen worden.

Een partij die ook op de live-borden te zien zal zijn is die tussen de cypryoot Andreas Kelires en de groninger Jorden van Foreest; bord 1 in de groep Open 14. Beiden maken deel uit van een leidend kwintet met 6½ punten met daarachter nog eens vijf spelers die nog kans maken op (gedeelde) groepswinst, waardoor de vonken er in de slotronde nog vanaf zullen springen op de topborden in die groep.

Uitslagen, indeling en scoretabellen | KNSB-blog

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.