Bernard Wientjes opent Kroongroep Univé

Bernard Wientjes heeft zaterdag (19 oktober) het 17de Univé-schaaktoernooi in het Raadhuis van Hoogeveen officieel geopend. Hij deed dat op eigen ludieke wijze terwijl hij een parallel trok tussen de strategische facetten van zijn werk als voorzitter van de werkgeversorganisatie VNO-NCW en die van de deelnemers aan de kroongroep.

Hilarisch werd het toen Wientjes stelde dat het eigenlijk jammer was dat hij niet meer uit zijn schaakloopbaan ‘gehaald’ had. Hij had immers in Amsterdam naast oud-wereldkampioen Max Euwe gewoond. ‘Niet waar’, riep een toeschouwer vanuit de zaal. ‘Je woonde schuin tegenover hem’. De toeschouwer bleek zelf ook in die straat gewoond te hebben en levendige herinneringen aan Wientjes én Euwe te hebben. Al snel bleek dat Wientjes – niet geheel verrassend – niet in schaken maar vooral in monopoly had uitgeblonken in zijn jeugd.

Later in zijn speech droeg hij ook een oplossing voor de spelende diplomatieke problemen tussen Nederland en Rusland aan. ‘Laat Rutte en Poetin een match spelen op het schaakbord. Niet Poetin tegen koning Willem-Alexander. Dat kan niet. Een koning mag niet verliezen, dat is een belediging.’Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.