Erik van den Doel wint snelschaaktoernooi Promotie Zoetermeer

Van den Doel wint opnieuw de Breugembokaal

Erik van den Doel is zaterdag winnaar geworden van het open snelschaakkampioenschap van de Zoetermeerse schaakvereniging Promotie om de Breugembokaal. Het was de vierde keer dat de Leidse grootmeester de beker veroverde. Van den Doel bleef collega-grootmeesters Dimitri Reinderman en Alexander Dgebuadze voor. Vierde en vijfde werden Hing Ting Lai en Jan-Willem de Jong. De laatste mag zich door deze prestatie snelschaakkampioen van de Haagse Schaakbond noemen.

Erik van den Doel

(foto Cissy Caljé)

Van den Doel won 8 van de 10 minimatches en speelde twee gelijk. Daarmee behaalde hij 16,5 bordpunten. De rest van het veld volgde op eerbiedige afstand. Alleen Alexander Dgebuadze en Dimitri Reinderman wisten hem op een gelijkspel te houden. Dgebuadze verspeelde zijn kansen door een nederlaag tegen Hing Ting Lai. Reinderman bleef ongeslagen, maar gaf teveel remises af om een echte bedreiging voor Van den Doel te worden.

Jan-Willem de Jong

(foto Cissy Caljé)

De strijd om het snelschaakkampioenschap van de HSB ging tussen IM Jan-Willem de Jong van de Westlandse Schaakcombinatie (WSC) en de Promotiespelers FM Bernard Bannink, Maarten van Zetten en Robby Kevlishvili. Kevlishvili behaalde evenals als De Jong 13 matchpunten, maar bleef een half bordpunt achter. Bannink en Van Zetten eindigden met 12 matchpunten.

Een fotoreportage van Cissy Caljé staat op picasaweb.google.com/100055500720046266020/10eOpenSnelschaakkampioenschap19102013

Voor gedetailleerde uitslagen zie bijlage (Excelbestand). Zie ook www.svpromotie.nl

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.