4e HBoN schaaktoernooi

Op zondag 10 november 2013 wordt voor de 4e maal het HBoN schaaktoernooi georganiseerd in het nieuwe hoofdkantoor van Capgemini in Utrecht. Dit toernooi is bedoeld voor teams van hoogbegaafde kinderen die in speciale klassen voltijds passend onderwijs krijgen.

Op dit moment wordt dit onderwijs gegeven aan zo’n 60 basisscholen verspreid door heel Nederland.

Het toernooi wordt georganiseerd door de landelijke (non-profit) vereniging HBoN (HB Onderwijs NL, www.hbon.nl) samen met een 40 tal vrijwilligers en hulp van Schaakvereniging Moira-Domtoren uit Utrecht.

Het schaaktoernooi heeft dit jaar plaats voor 92 teams (van 4-5 kinderen) en is daarmee het grootste jeugdschaak toernooi in Nederland. Plusklassen kunnen zich ook aanmelden.

Naast het schaaktoernooi worden voor de ouders, teambegeleiders en leerkrachten ook een aantal lezingen georganiseerd over hoogbegaafdheid. Ook is er een beursvloer voor bedrijven met producten voor onze doelgroep (hoogbegaafd, schakers).

Uitgebreide informatie op onze website www.hbon.nl/hbschaak

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.