Grootmeestertitel voor meester R.A.M. Damhuis

Afgelopen donderdag, 17 oktober, heeft Ronald Damhuis zijn laatste norm behaald waardoor hem officieel de grootmeestertitel kon worden toegekend. Vijfentwintig jaar heeft hij op deze promotie gewacht. In een spannende simultaan tegen hooggeleerde opponenten in de Senaatszaal van de Erasmus Universiteit Rotterdam wist hij zich goed staande te houden. Bij deze simultaan mochten de hooggeleerde opponenten vragen stellen over de verplichte opening. Alleen de opening van de Zwarte Leeuw was toegestaan. En iedere hooggeleerde opponent had vooraf een exemplaar gekregen van de laatste editie van dit gelijknamige boek in de Engelse versie. Ronald mocht zich laten bijstaan door twee (vrouwelijke) secondanten. De simultaan werd op tijd gespeeld maar zonder klokken. De schaakpedel kondigde het einde van de simultaan aan met ‘hora est, hora est’.

Lees meer …

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.