vijfde ronde amateurs Univechess

Nu de vijfde ronde is geweest kunnen we kijken wie de kanshebbers zijn voor toernooiwinnaar. In de ochtendgroep is opvallend dat van de 5, 4,5 en 4 punters er maar één speler van de top-tien tussen staat. En dat is de nummer 8 op de plaatsingslijst de koploper Dick van der Pluim met 5 uit 5.

De overige zes staan op de plaatsingslijst vanaf nummer 20. Je kunt dus stellen dat er veel verrassende uitslagen zijn. Zo ook vandaag. Willem Boontje won van Frans Arp, Dick Dalmolen wint van Johan Lindeman, Jan Schut wint van Boen Tan, Joris Geene wint van Henk Greevenbosch, Yorick Postema wint van Harry Meerlo, Anky Lunenborg wint van Johan Mostertman, Jaap van der Graaf wint van Frank Homburg en Eelke de Boer speelt remise tegen Peter Vorstersman. Dat zijn toch maar liefst acht verrassingen aan de bovenste twaalf borden.

Morgen spelen Dik en Dick voor de koppositie. Dik is koploper met 5 uit 5 en Dick is de enige volger op een halfje. Dat wordt morgen dus de Di(c)k voor mekaar show. Lees verder…

Over jan van os

Ik ben meer dan 50 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Momenteel voorzitter van mijn schaakclub ESG en ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.