Hummel consolideert

Dat is een mooie term: "Hij consolideert". Meestal wil dat zeggen dat men er niet echt om gespeeld heeft en men na tien zetten remise aanbiedt om eerste te blijven. Deed Joop Hummel dat ook in de middaggroep? Neen, ze hebben er wel om gespeeld, maar toen Jasper Seelemeijer remise aanbood werd die wel aangenomen. Weliswaar stond Hummel een pionnetje voor, maar zijn zwarte velden waren zo zwak dat remise een juist resultaat was. En met die remise bleef Hummel een vol punt voorstaan. Nu niet op één achtervolger, maar op een drietal. En met twee ronden te gaan komt de eindoverwinning in zicht. Eén verliespartij kan echter fataal zijn.

Lees verder…

Over jan van os

Ik ben meer dan 50 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Momenteel voorzitter van mijn schaakclub ESG en ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.