Foto/video verslag Univé 2013

Het gemeentehuis van Hoogeveen al jaren de gastvrije schaaklocatie!

Hoogeveen, donderdag 24 oktober 2013

Dit jaar vindt voor de zeventiende keer het schaaktoernooi in Hoogeveen plaats. Het Univé Schaaktoernooi wordt van 18 t/m 26 oktober gehouden. Er wordt weer in diverse settingen gespeeld: de Kroongroep, het sterk (internationaal) bezette Univé Open en een toernooi voor amateurs. Ongeveer vijf uur met de trein reizen om een paar foto’s te maken lijkt veel, maar als je er plezier in hebt, zoals ik, dan is dat een fluitje van een cent. En in de trein tref je ook nog eens iemand. Vandaag mocht ik, tijdens het uitstappen in Hoogeveen, kennismaken met de ouders van Caroline en Fred Slingerland, die een dagje kwamen kijken hoe hun kinderen het er afbrachten. Caroline woont en werkt in Hoogeveen en laat dat nu het gemeentehuis zijn, waar nu gespeeld wordt. Ik was te laat om de amateurgroep 2 (ochtend) te kunnen vastleggen. Alleen de koploper na zeven ronden Dik van der Pluijm (Charlois Europoort) kon ik op de gevoelige plaat vastleggen. In de perskamer hoorde ik dat er een fotograaf de hele amateurgroep 1 had gefotografeerd, behalve Piet Geertsema, laat ik die nu vandaag onverwacht in het vizier gekregen hebben! Hij was kennelijk blij verrast mij te zien.

Lees meer…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.