Fantastisch resultaat

Klaar voor de start: Eynatten – Accres Apeldoorn

Het vorige verslag eindigde ergens op de vrijdagochtend, vlak nadat ik wakker was geworden na ons avontuur in het casino. Snel het verslag in elkaar gedraaid en toen gaan eten, want binnen een uur was de volgende ronde alweer. Bij het eten kwam ik kort de rest van het team tegen, maar toen ik ongeveer halverwege was ging het licht in het restaurant al uit… met andere woorden: wegwezen hier, je partij begint straks!

Eenmaal achter bord had Merijn een prachtig uitzicht. Zowel links als rechts van hem kon hij het ‘lelijke’ 1. d4 d6 van Roeland en mijzelf aanschouwen. Zelf was Merijn aan het ploeteren in het Spaans, maar wist uiteindelijk met hangen en wurgen de remise binnen te slepen. Terwijl ik snel wegvluchtte van het bord na mijn 40e zet heeft Roeland ondertussen knap het punt gepakt tegen Robin Swinkels (die helaas een teleurstellend toernooi speelt). Niet veel later had ik ook met een beetje geluk de remise binnengesleept en had Martin zijn gewonnen eindspel in een punt om kunnen zetten. Marcel moest nog even laten zien dat hij een totaal remise dame-eindspel tot remise kon voeren, zodat op papier de winst al binnen was. Om die reden maakte Freddie ook vrij snel remise met zijn tegenstander, na een zeer zorgvuldig gespeelde Taimanov.

Het klinkt allemaal zo simpel, maar deze 4-2 overwinning tegen het sterke Eynatten had eigenlijk niemand verwacht. Er is in het team op dit moment eigenlijk niemand die veruit de sterkste is (paar spelers met 3,5 uit 6), wat ook meteen laat zien dat iedereen in het team zijn steentje bijdraagt en we gezamenlijk tot mooie resultaten komen. De avond hebben we voor de verandering rustig doorgebracht. Er is op de kamer gezamenlijk wat voorbereid, lol gemaakt en een drankje gedronken. Morgen staat ons weer een Nederlands onderonsje te wachten. Weliswaar met het Belgische Amay, maar vijf spelers zijn Nederlands en de zesde speler is onze teamgenoot Ilja Zaragatski. Aan de ene kant wel leuk, aan de andere kant hoop je natuurlijk tegen wat onbekende buitenlandse spelers te spele

Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.