Geslaagd Laren Rapid Toernooi 2013 gewonnen door Bruno Carlier

Op 26 oktober 2013 is deel 2 van het Laren Dubbeltoernooi gespeeld, het Rapid toernooi (na deel 1: het Kroegsnelschaaktoernooi). Met 38 deelnemers was het, hoewel iets minder dan de 44 spelers van vorig jaar, weer een erg goed bezocht toernooi. Het was een geslaagde editie met een goede sfeer maar ook spannende partijen en competitie.

Uiteindelijk wist Bruno Carlier (net als in 2010) het toernooi te winnen met 6 uit 7, Pascal Losekoot (oud-winnaar van het Kroegsnelschaaktoernooi) werd tweede met evenveel wedstrijdpunten maar net iets minder weerstands-punten. Henrik Porte, vorig jaar nog winnaar, eindigde als 3e met 5,5 punten. René Buisman werd 4e en het jonge talent Bashar Basil werd knap 5e, beiden met 5 punten (maar verschil in W- en SB-punten). De geldprijzen waren achtereenvolgens €125,-, €80,-, €40,-, €20,-, €10,-. Verder won Guido Wagenvoorde de jeugdprijs (een schaakboek) met zijn 8e plaats (aangezien Bashar al de 5e prijs had gewonnen). De ratingprijzen gingen naar Aart de Jong (13e) en Frits van Gelder (18e). Onder de goede oplossingen van het schaakprobleem werd een schaakboek verloot, deze ging naar Gaston Merkx.

Alle deelnemers worden bij deze nogmaals erg bedankt voor hun deelname. Wat ons betreft tot volgend jaar!

Totale eindstand, detail uitslagen per ronde en foto’s van het Laren dubbeltoernooi

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.