Spannende slotronde

De dag van de laatste ronde en dus in feite ook onze laatste dag op Rhodos. Zelf heb ik van de ochtend weinig meegemaakt, erg slecht geslapen en rond 14.00 uur richting ontbijt gestrompeld. De rest had al gegeten en was nog wat souvenirs gaan kopen, beetje zwemmen of een drankje doen in de zon. De voorbereiding was weer kort en bondig, maar pakte op de meeste borden wel goed uit. Tegen het Nederlands getinte Amay uit Belgiƫ zouden we het lastig krijgen, maar er waren zeker kansen op een stuntje.

Roeland Pruijssers en Merijn van Delft op bord 1 en 2

Helaas pakte Marcel heel snel een nul tegen Matthew Tan omdat zijn hand iets anders deed dan wat hij eigenlijk in gedachten had. Zijn ongelukkige toernooi kende dus een nog ongelukkiger einde, maar zijn tegenstanders waren sterk en zijn spel eigenlijk best wel goed. Merijn besloot tegen Ilja Zaragatski om een handjevol pionnen te offeren, maar dat pakte niet zo lekker uit. Na een laatste poging in het eindspel zag hij dat het er niet meer in zat en liet zich fraai mat zetten. Zelf verknoeide ik tegen Twan Burg op kinderlijke wijze in no-time een erg goede stelling en daarmee kwamen we dus al snel 3-0 achter. De partij van Freddie tegen Jasper Broekmeulen ging redelijk gelijk op en in het eindspel won hij een dame tegen een toren en een stuk, maar had gek genoeg de tegenstander alleen nog maar winstkansen. Toen blunderde Freddie helaas een stuk weg en waren onze kansen op een stuntje verkeken.

Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.