Schaken boven de poolcirkel

Zaterdagmorgen om tien voor elf verzamelen we ons bij het Brinkenhoes vanwege de verre uitwedstrijd naar Almere. Dat betekent dat Leo en supporter Hans een kwartiertje eerder zich bij mijn huis melden om alvast mijn auto te bewonderen. Die is al vijf jaar oud, maar de zilvergrijze kleur is deze dag wat donkerder dan normaal. Al een teken aan de wand.

Desondanks gaan we vol goede moed op weg. Almere kennen we wel, hoewel Almere voor ons in een nieuwe locatie speelt. Onderweg slechts één keer een file. Zo’n plastic zelfbouw racewagen heeft ondervonden dat de railing sterker is dan zijn frontje. Althans die conclusie bedachten we toen we hem zonder neus en zonder voorwielen op de rechterbaan zagen staan. het frontje lag in duizend stukjes in de middenberm alwaar ook een wiel was te ontdekken. Gelukkig was het daar geen autosnelweg, want daar wordt dan uren de hele weg afgesloten voor onderzoek. Nu mochten we er met een wandeltempo langs rijden.

De nieuwe locatie van Almere is gemakkelijker te bereiken dan de oude.Lees meer…

Over jan van os

Ik ben meer dan 50 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Momenteel voorzitter van mijn schaakclub ESG en ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.