BSG verslaat SO Rotterdam

De vraag vooraf aan Bussumse zijde was vooral wat er van het reservebankje van Rotterdam zou komen opdagen. Het viel achteraf mee, Karel van der Weide viel in voor Johan Quist. Hierdoor zat er geen verschil in rating tussen beide teams.

De middag begon vredelievend. Op bord 6 begroeven Henk van der Poel en Rini Kuijf de strijdbijl nadat er voor beiden weinig te halen viel na een klassieke Franse partij. SO Rotterdam kwam op voorsprong door Bruno Carlier die op bord 7 Ton van der Heijden versloeg in een Pirc. Bruno offerde een stuk om met wit een pion op c7 te brengen en daar werd de goede verdediging niet op gevonden.

BSG kwam langszij doordat Robert Ris op bord 3 Jan Willem van de Griendt versloeg in een Trompowsky-achtige opening. Hierin was er kleine druk voor zwart met de klok als steeds belangrijker bondgenoot. In tijdnood verdedigde Jan Willem zich niet meer goed en ging in verloren stelling door zijn vlag.

Op bord 1 kon Li Riemersma het met zwart niet redden tegen Bart Michiels. In een Slavische partij pakte laatstgenoemde steeds meer ruimte, kon af en toe een pion mee pakken en drukte bekwaam het punt. Op bord 8 was het evenwicht tussen Frank Erwich en Robby Kevlishvili nauwelijks verstoord geweest al moest Frank na een paar mindere zetten in tijdnood het toreneindspel nauwkeurig spelen om de remise veilig te stellen, maar dat was geen probleem. Op bord 5 kon Thomas Willemze het niet redden in een Scandinavische partij tegen Karel van der Weide. Continue verdedigen eiste uiteindelijk zijn tol.

Tussenstand 2-4 en de gezichten aan Bussumse zijde stonden donker, maar er volgt een ongekend Bussums kwartiertje:

17:47 tussenstand wordt 3-4

17:58 tussenstand wordt 4-4

18:02 tussenstand wordt 5-4

en een 10 minuten later volgde het laatste beslissende halfje.

Lees verder

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.